ratatouille fantasie met andijviesalade

Een makkelijk recept waarbij ik van alles uit de koelkast heb getrokken.

Zoals:
Komkommer
Courgette, een gele en een groene
Aubergine
Paprika

Blikje knackworstjes

Rijst

Andijvie en gele tomaten.

Kruiden, woksaus en sladressing

 

20170703_172145
© J. Rietveld

Snijd de groente in blokjes en of reepjes/plakjes.
Gebruik zoveel je nodig denkt te hebben. Afhankelijk van het aantal personen waar je voor kookt. Mijn hoeveelheid was ruim voldoende voor 4 personen.

20170703_172152
© J. Rietveld

Zet voldoende water op voor de rijst, zodra dit kookt, kan de rijst er in (een kopje per persoon maar je kan het ook ruim nemen. Rijst over, kan altijd de volgende dag nog gebruikt worden of in gevroren.
Kook de rijst gaar, na de kooktijd de rijst afgieten, terug in de pan doen met de deksel er op en dezelfde tijd als de kooktijd laten staan. Zo krijg je droge rijst.

20170703_173118
© J. Rietveld
20170703_172854
© J. Rietveld

Intussen olie in de wok doen. Als dit heet is, de groente erbij, doe de kruiden erbij (ik doe er op gevoel en vanuit ervaring kruiden bij, als je twijfelt, doe dan beter eerst een klein beetje en tussendoor proeven) en dit met af en toe omscheppen wokken tot het gaar is.

20170703_172841

Snijd intussen de worstjes in plakjes, dit lijkt ineens veel meer en vooral voor kinderen is dit erg lekker als alternatief voor vlees. Maar ander vlees of vegetarische variatie kan natuurlijk ook.
Doe op het laatst de plakjes worst door de wokgroente.
Ik gebruikte als woksaus:
20170703_173210

Deze is best pittig, dus wie niet van pittig houd is aangeraden eerst een klein beetje te gebruiken en te proeven. Of gebruik een (wok)saus die je in huis hebt.
Dat is overigens ook een aanrader om in huis te hebben.

 

 

 

20170703_173750 laat dit nog even goed doorwarmen, tussendoor omscheppen.

 

 

 

 

 

 

Tussendoor de andijvie en tomaat snijden.
Sla kan natuurlijk ook, het is maar net wat er in huis is. Ik vond de bittere andijvie goed mixen met de bittere groentes en de pittige saus in het wokgerecht.
20170703_17342320170703_173535
De zoete gele tomaten kleuren goed bij het gerecht, ook qua smaak.

20170703_173819

20170703_174034

Zure bom dressing, weer eens wat anders.

En eet smakelijk!

20170703_174605
© J. Rietveld

Ik hoor het graag als iemand het heeft uitgeprobeert en wat je eventueel voor ariatie hebt gebruik.
TIP: Gebruik je fantasie en wat je in huis hebt…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s